Vereniging Beurs voor den Diamanthandel
Amsterdam - Anno 1890 - De oudste diamantbeurs ter wereld
Lid van de World Federation Of Diamond Bourses

TOP
DE WERELD FEDERATIE VAN DIAMANTBEURZEN

De Wereld Federatie Van Diamantbeurzen (WFDB) is het overkoepelende orgaan waarvan alle diamant-beurzen ter wereld lid zijn.  De organisatie van de verschillende diamantbeurzen nam een aanvang in 1907 met de oprichting van de IFDB, de International Federation of Diamond Bourses.  Omdat de periode na de Tweede Wereldoorlog een grote verandering liet zien in de internationale diamanthandel, werd in 1947 besloten tot de oprichting van de WFDB, de Wereld Federatie van Diamant Beurzen. De WFDB is uitgegroeid tot een organisatie waarbij 30 diamantbeurzen in de wereld aangesloten zijn. Deze beurzen vertegenwoordigen meer dan 25.000 leden.

MARK OF INTEGRITY

Sinds 2006 bestaat het door de WFDB ontwikkelde "Mark of Integrity. Met name voor de consument wordt hiermee duidelijk gemaakt waar de Wereld Federatie voor Diamantbeurzen en de leden van de aangesloten beurzen voor staan, namelijk:

TRADITIE   -   INTEGRITEIT   -   VERANTWOORDING

Leden van diamantbeurzen dienen zich te houden aan de gedragscode van de WFDB, de "World Federation Code of Conduct (WFCOP). Indien men zich niet houdt aan het in deze gedragscode bepaalde, volgen sancties.

KLIK HIERONDER OP HET LOGO VAN DE WFDB OM NAAR DE WEBSITE TE GAAN
Klik op het Pdf-logo om de geschiedenis van de World Federation te downloaden.

2009-2015 VBVDD
World Federation of Diamond Bourses
HomeIntroHistorieNieuwsConsumentLedenWFDBContactLinksArchiefEnglish