TOP
Over diamant is veel geschreven...

...leuk, ontspannend, interessant of serieus. Hieronder een selectie van boeken met het thema DIAMANT uit de voorraad van Bol.com. Voor uw gemak staat bij elk boek de link naar de website afgedrukt. Natuurlijk loont het de moeite om te zoeken op internet naar andere aanbieders met misschien weer andere titels. U kunt natuurlijk ook gezellig dorp of stad in om bij uw lokale boekhandel te grasduinen of om een boek te laten bestellen!  Ook in het antiquariaat zijn natuurlijk interessante titel te vinden.

Nieuwe aanvulling onderaan!
TOP
Jennifer McVeigh: DIAMANT - N.B.: ALLEEN ALS E-BOEK!

Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te
verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst.
Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen.
Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

http://www.bol.com/nl/p/diamant/9200000005225449/
Katie Hickman: DE BLAUWE DIAMANT

Het is het jaar 1604. In het rijke, maar woelige VenetiŽ gaat een gerucht over een spectaculaire diamant. De Engelse koopman Paul Pindar raakt bezeten door het verlangen de kostbare steen te bezitten en zet alles op het spel om hem te bemachtigen. Ook al omdat de diamant - vreemd genoeg - te maken lijkt te hebben met zijn vroegere verloofde Celia, die hij een paar jaar geleden verloren heeft aan de harem van Constantinopel. Katie Hickman woont met haar man en twee kinderen in Londen. Haar debuutroman in het Nederlands, De Vogelpoort, werd een internationale bestseller.

http://www.bol.com/nl/p/de-blauwe-diamant/1001004010209908/
Harry Mulisch: DE DIAMANT

Iedereen kent wel de gruwelverhalen die verbonden zijn aan beroemde diamanten. Door de eeuwen heen zouden zij hun bezitters dood en verderf hebben gebracht; hun geschiedenissen zijn een aaneenschakeling van rampen en verdoeming. Van deze geschiedenissen is De diamant van Harry Mulisch de humoristische persiflage. Omstreeks 500 v. Chr. vindt in Voor-IndiŽ een eenvoudig man een reusachtige diamant. Deze vondst blijkt politieke consequenties te hebben, waaraan de man ten offer valt. Hij is het eerste, maar lang niet het laatste slachtoffer. We volgen de diamant op zijn vernielende tocht naar het Rome rond het begin van onze jaartelling, waar hij een slavenopstand bewerkstelligt; we volgen hem in snelle vaart naar China, naar Tibet, en ten slotte naar het Amsterdam van vandaag, waar hem een onverhoeds einde wordt bereid. Dit alles beschreven in een lichtvoetige stijl, die psychologische scherpte, humor en poŽzie in een verbluffende synthese verenigt.


http://www.bol.com/nl/p/de-diamant/1001004000019998/
Vincent Mercier: PRINS DIAMANT

Wie heeft er ooit al gehoord van Louis Coetermans (1855-1925)? Volgens insiders was de man aan het begin van de vorige eeuw zowat de machtigste zakenman van BelgiŽ. Hij speelde een doorslaggevende rol in de diamantnijverheid - wat hem in Antwerpen de geuzennaam Prins Diamant opleverde - en was een sleutelfiguur in de werelden van de elektriciteit en het transport over het spoor. Hij leidde met krachtdadige hand een reusachtig imperium... en verdween vervolgens volledig van het toneel. Waarom bevatten officiŽle archieven en registers niet het minste spoor van deze man die duidelijk zijn stempel heeft gedrukt op ons recente verleden? Heeft iemand de opdracht gegeven deze belangrijke bladzijden uit het boek der Belgische geschiedenis te scheuren? En zo ja: waarom? En hoe zit het precies met de nalatenschap van deze man die kinderloos is gestorven, een nooit gezien fortuin? Familielid Vincent Mercier werd, na het overlijden van zijn grootmoeder, met dit ongelooflijke verhaal geconfronteerd en besloot verder te gaan spitten. Hij is ervan overtuigd dat er nog sporen van dit fortuin terug te vinden moeten zijn. Daarom wenst hij 10 procent van zijn mogelijk gerecupereerde wettelijke erfdeel te verdelen onder de lezers die de in 1925 verdwenen bankrekeningen en inhouden van kluizen van Louis Coetermans effectief helpen te ontdekken. Prins Diamant leest als een thriller en geeft een verrassende inkijk in een verborgen deel van onze geschiedenis.

http://www.bol.com/nl/p/prins-diamant/9200000011044288/
Matthew Hart: DIAMANT

Matthew Hart begint zijn speurtocht naar de kern van een obsessie in BraziliŽ, waar drie garimpeiros (diamantzoekers) in een modderstroom een grote, roze diamant vinden: het startsein voor een miljoenendans in de diamanthandel. Hart beschrijft meesterlijk de vele schakels in de keten van ontdekking tot pronkkast van de juwelier.
Harts fascinerende verslag van de handel in diamanten is ook het verhaal van hebzucht, diefstal, schoonheid, monopolie en oorlog.

http://www.bol.com/nl/p/diamant/1001004001650459/
Stefan Boonen: DIAMANT, EEN APART VERHAAL
SPECIAAL VOOR KINDEREN


In dit boek gidst Diam je doorheen de wondere wereld van diamant. Diam is een groene briljant. Je kunt je geen betere gids voorstellen! Op een interessante en bijzonder leuke manier kom je te weten waar diamant vandaan komt, hoe die ontgonnen, bewerkt en verhandeld wordt, welke de beroemdste diamanten zijn... Een boeiend zapboek in een frisse en speelse lay-out met heel veel pop-up elementen: met flapjes en een uitklapper. Een aantrekkelijk non-fictie boek. De Vlaamse schrijver en illustratrice maken diamant spannend met beweegbare modellen, geheimschrift, tekst onder oplichtbare flappen en het groene monstertje Diam als gids. Na een korte inleiding komen fysische en chemische eigenschappen, ontstaan, de rol van vulkanisme en verwering, verspreiding op aarde, winning en bewerking aan de orde.  Door de uitvoering vooral gericht op kinderen vanaf ca. 11 jaar, maar de inhoud is ook voor volwassenen interessant.


http://www.bol.com/nl/p/diamant-een-apart-verhaal/1001004001567430/
Neil Morris & P. de Bakker: Diamanten en andere Edelstenen

Diamanten en andere edelstenen zijn al eeuwenlang heel populair als sieraad en als versiering. Diamant wordt vanwege zijn hardheid heel veel gebruikt in snij- en slijpapparaten. Maar wat zijn diamanten eigenlijk? En hoe zijn ze ontstaan? Waar worden ze gevonden en waarom zijn ze zoveel waard?
Dit boek geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen. Zo kun je erin vinden hoe diamanten worden bewerkt, waarvoor ze allemaal gebruikt worden, hoe hard ze zijn in vergelijking met andere edelstenen en waarom ze zo glinsteren

http://www.bol.com/nl/p/diamanten-en-andere-edelstenen/1001004005532719/
Dalene Matthee: RUWE DIAMANT - Roman in Zuid-Afrika

Over de rivier van de waarheid valt geen brug te bouwen; je moet er doorheen.

De blanke Aramintha groeit op in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Op zoek naar zichzelf komt ze tot de conclusie dat ze bij het meest gehate volk ter wereld hoort. Ze wil weg uit haar land. De illegale handel in ruwe diamant lijkt uitkomst te bieden. Maar dan komt ze zichzelf tegen en ontdekt ze haar eigen houding ten opzichte van de niets ontziende zucht naar rijkdom die haar land zoveel problemen gegeven heeft.

http://www.bol.com/nl/p/ruwe-diamant/9200000030797488/
TOP
Lekker lezen met diamant in de hoofdrol
Romy Cockx: BRILJANTE VERHALEN
Over edelsmeedkunst, juwelen en diamant

Bijna elke diamant reist minstens ťťnmaal door Antwerpen. De Scheldestad is al eeuwenlang een handelscentrum voor ruwe en geslepen steentjes. DIVA, het nieuwe Antwerpse diamantmuseum, ontsluiert graag deze fascinerende wereld vol luxe. Het museum toont verrassend vakmanschap en authentieke objecten.

Ontdek intrigerende verhalen, kijk binnen in ateliers van hedendaagse Antwerpse juwelenmakers of leer hoe je volgens de etiquette het best juwelen draagt. Al altijd willen weten hoe je de perfecte tafel moet dekken of wat het verschil is tussen echte en valse diamanten? Grijp nu je kans.

https://www.bol.com/nl/p/briljante-verhalen/9200000091690227/

E.Durnez: Antwerpen, zuivere diamant
een briljant verleden, een schitterende toekomst

De Antwerpse diamantwereld is van oudsher een bijna hermetisch gesloten universum. In het boek Antwerpen, zuivere diamant krijgt het grote publiek voor het eerst een volledige inkijk in de wereld van het steentje.
Auteur Eric Durnez schetst de geschiedenis van de Antwerpse diamant, maakt een overstap naar de productielanden en legt een link naar andere diamantcentra in de wereld. Hij beschrijft de Joodse en Indische gemeenschappen en illustreert het belang van de diamanthandel voor de Antwerpse en Belgische economie.
Het voornaamste accent ligt echter op het dagelijkse leven in de zogenaamde square mile - het hart van de diamanthandel, met diamantairs, gewapende agenten, gepantserde wagens en bewakingscamera's.
Een fascinerend en onthullend boek.

https://www.bol.com/nl/p/antwerpen-zuivere-diamant/1001004006481290/


Bies van Ede en Paul Post: De Diamantenroof
hoe hoge naziīs met geroofde diamanten uit Nederland en BelgiŽ een nieuw leven opbouwden

Op 16 april 1942 werden alle diamantairs van het Rijksbureau voor Diamant opgeroepen met hun sierdiamantenvoorraden te verschijnen in het beurslokaal aan het Weesperplein in Amsterdam. In BelgiŽ was dat al eind 1941 gebeurd bij door de Duitse bezetter gecontroleerde Diamantcentrale. Miljoenen aan voorraden van hoofdzakelijk Joodse diamantairs werden ingenomen en 'in bewaring gegeven' aan depots in Brussel respectievelijk Arnhem.

https://www.bol.com/nl/p/de-diamantenroof/9200000051926273/


TOP
AMSTERDAM  DIAMOND  BOURSE
Amsterdam 1890 - World's oldest diamond bourse - Oudste diamantbeurs ter wereld
Lid van/Member of: World Federation Of Diamond Bourses
Home125 yearsHistorieNieuwsConsumentLedenWFDBContactLinksArchiefEnglish