DE WERELD FEDERATIE VAN DIAMANTBEURZEN
De Wereld Federatie Van Diamantbeurzen (WFDB) is het overkoepelende orgaan waarvan alle diamantbeurzen ter wereld lid zijn. De organisatie van de verschillende diamantbeurzen nam een aanvang in 1907 met de oprichting van de IFDB, de International Federation of Diamond Bourses. Omdat de periode na de Tweede Wereldoorlog een grote verandering liet zien in de internationale diamanthandel, werd in 1947 besloten tot de oprichting van de WFDB, de Wereld Federatie van Diamant Beurzen. De WFDB is uitgegroeid tot een organisatie waarbij 29 diamantbeurzen in de wereld aangesloten zijn. Deze beurzen vertegenwoordigen meer dan 25.000 leden. Leden die elkaar volkomen moeten vertrouwen omdat ze elkaar diamanten van zeer grote waarde toevertrouwen. Een vertrouwen dat in vele jaren van zakendoen en vriendschap is opgebouwd en leunt op het lidmaatschap van de WERELD FEDERATIE VAN DIAMANTBEURZEN!
Klik op het Pdf-logo om de geschiedenis van de World Federation te downloaden.
World Federation of Diamond Bourses
TOP
TRADITIE - INTEGRITEIT - VERANTWOORDING
Leden van diamantbeurzen dienen zich te houden aan de gedragscode van de WFDB, de "World Federation Code of Conduct (WFCOP). Zij krijgen deze accreditatie als "MEMBER IN GOOD STANDING". Wanneer men afwijkt van de gedragscode volgen strenge sancties, zoals b.v., een levenslang royement als lid van een diamantbeurs.
The WFDB Mark
Sinds 2006 bestaat het door de WFDB ontwikkelde "Mark of Integrity. Met name voor de consument wordt hiermee duidelijk gemaakt waar de Wereld Federatie voor Diamantbeurzen en de leden van de aangesloten beurzen voor staan, namelijk:
The World Diamond Mark
Het WORLD DIAMOND MARK is een non-profit organisatie, in 2012 opgericht door de WFDB en gevestigd in Hong Kong met als doelen: het stimuleren van de wenselijkheid om natuurlijke diamant te kopen en het bevestigen van vertrouwen door de consument in natuurlijke diamant. De educatie m.b.t. natuurlijke diamant aan de "retailers", de juweliers is hiervan een belangrijk onderdeel. Ook kunnen gekwalificeerde juweliers geaccrediteerd worden als "AUTHORISED DIAMOND DEALER" Het kopen van diamant bij geaccrediteerde juweliers geeft de consument het vertrouwen dat de diamant(en) die hij koopt voldoen aan de strenge eisen welke de Wereld Federatie van Diamantbeurzen hieraan stelt.
AMSTERDAM  DIAMOND  BOURSE
Amsterdam 1890 - World's oldest diamond bourse - Oudste diamantbeurs ter wereld
Lid van/Member of: World Federation Of Diamond Bourses
Home125 yearsHistorieNieuwsConsumentLedenWFDBContactLinksArchiefEnglish