Vereniging Beurs voor den Diamanthandel
Amsterdam - Anno 1890 - De oudste diamantbeurs ter wereld
Lid van de World Federation Of Diamond Bourses

TOP
QUOTE IN VERBAND MET DE DIAMANTINDUSTRIE
In 1999 stelde Nelson Mandela: "De diamantindustrie is van vitaal belang binnen de Zuid-Afrikaanse economie. Miljoenen werknemers in Zuidelijk Afrika vinden hierin emplooi en zijn ervan afhankelijk voor hun broodwinning. Samen met de industrie moeten wij initiatieven ontwikkelen voor een betere levensstandaard en een ferm standpunt innemen m.b.t. de Mensenrechten issues!"
Wereldwijd zijn, direct en indirect, meer dan 10 miljoen mensen, via mijnbouw, transport, verwerking, handel en administratie, afhankelijk van diamant, waarvan een groot deel in de derde wereld!


Diamant van bron naar consument

De Beers Group, mega-speler op het gebied van diamantmijnbouw, verwerking en verkoop via (ook) haar eigen kanalen heeft zijn regels versoepeld voor kopers die hun diamanten identificeren als "De Beers"-diamanten verderop in de bevoorradingspijplijn, waardoor een oude naam voor deze nieuwe praktijk wordt teruggebracht.
Nadat klanten en zichthouders* hebben aangedrongen op betere afstemming van vraag en aanbod, dat wil zeggen op de groeiende vraag naar broninformatie en het feit dat ze al naar Russische diamanten kunnen verwijzen en zeggen: "deze zijn van Alrosa"(de grote Russische speler op de markt).
Nu kunnen klanten en zichthouders diamanten die bij De Beers zijn gekocht als "DTC-diamanten" op de markt brengen, zegt David Prager, executive vice president bedrijfsaangelegenheden van het bedrijf.
Zoals velen ongetwijfeld weten, was de DTC of Diamond Trading Co. de naam die voorheen werd gebruikt voor de verkoop- en marketingafdeling van De Beers. De DTC werd opgericht in 1934, maar de naam was een paar jaar geleden met pensioen gegaan toen De Beers Group begon met het hernoemen van al haar activiteiten naar de naam "De Beers". De DTC, b.v., werd De Beers Global Sightholder Sales.
De nieuwe regel wordt binnenkort van kracht en zal worden vergezeld door een nieuwe website ( DTC.com ) die informatie en statistieken over de mijnen van De Beers zal bevatten.
Wat dit betekent voor juweliers aan de andere kant van de supply chain: "Wanneer dit live gaat, zal een retailer kunnen zeggen:" Deze diamanten zijn afkomstig van DTC, ze komen uit Canada, Botswana, Zuid-Afrika of NamibiŽ.Ze zijn ook vrij om aan klanten uit te leggen dat de DTC deel uitmaakt van De Beers. Wat zichthouders en juweliers niet kunnen doen, is echter de naam "De Beers" gebruiken in marketingmateriaal, omdat De Beers Group deze naam wil blijven gebruiken voor haar eigen retail-activiteiten, ook in China.
Een merk moet tegenwoordig een missie hebben, ergens voor staan. Het is ook mede hierom dat De Beers haar naam reserveert voor allerlei activiteiten die een algemeen nut dien in de landen waar zij werkt. Onder andere is dat het Orapa Game Park in Botswana dat door De Beers is gefinancierd en waarvan zij de dagelijkse leiding heeft.
*Zichthouder: Een zichthouder is een bedrijf dat door De Beers wordt uitgenodigd om te bieden op nieuw gevonden ruwe (ongeslepen)diamanten die door De Beers zijn gesorteerd op grootte en kwaliteit. De zichthouder bekleedt een bijzondere positie in de "supply-chain" en verwerkt de diamanten zelf of levert deze door aan derden. -
Bron: National Jeweler©, De Beers Group© en overige bronnen - 23 januari 2019.

Achtste jaarverslag van de diamantindustrie:
De langetermijnvooruitzichten voor de diamantmarkt blijven positief

Baine & Company, een Amerikaans consultancy bedrijf dat met 51 kantoren in 33 landen werkzaam is, heeft in samenwerking met het Antwerp World Diamond Centre voor de achtste maal een rapport uitgebracht.
De editie van 2018  behandelt de industriŽle ontwikkelingen in 2017 en de eerste helft van 2018 en neemt de belangrijkste trends in de sector onder de loep.
Na een periode van hoge volatiliteit was 2017 sterk voor de diamantindustrie, met een groei van ongeveer 2% in alle segmenten van de waardeketen.†
Verwacht wordt dat de opbrengsten in 2018 opnieuw zullen groeien, zelfs versnellend in het segment van de mijnbouw en juwelenverkoop.†Volatiliteit hield aan in 2018;†de uiteindelijke uitkomst voor het jaar zal worden bepaald door de verkoopprestaties tijdens de vakantieperiode.
Ruwe diamantmijnbouwbedrijven hebben in 2017 een ongekende productiegroei van bijna 20% in volume geleverd.
De productietoename was grotendeels afkomstig van mijnen met minder goede assortimenten.†De omzet van het mijnbedrijf groeide in totaal met 2%, wat voor het tweede jaar op rij een positief traject betekent.†In 2017 rapporteerden enkele grote producenten een daling van hun EBIT-marges, voornamelijk als gevolg van valuta-appreciatie in productielanden.†De winstgevendheid van mijnbouwbedrijven keerde echter terug in de eerste helft van 2018.
De winstgevendheid van Midstream bleef positief met marges van ongeveer 1% tot 3%.†
Ervan uitgaande dat de vraag naar diamanten juwelen blijft stijgen tot eind 2018, zal de algehele winstgevendheid van het segment bewerking  naar verwachting verbeteren.†De midstreamvoorraden namen toe in 2017-18, met name in kleinere en kleinerste assortimenten, omdat midstream-spelers bereid waren om voor deze categorieŽn in 2018 op een nieuwe toename van de vraag te anticiperen. India bleef zijn leidende positie in het segment bewerking zien  groeien vanwege lagere arbeidskosten, een gunstig regelgevingsklimaat en een relatief betere toegang tot financiering.†Hoewel de beschikbaarheid van financiering nog steeds een probleem is in het middensegment, rapporteren transparante en financieel gezonde bedrijven weinig effect op hun vermogen om financiering te verkrijgen.
In lijn met de positieve markttrends van luxe, groeide de wereldwijde omzet van diamanten juwelen in 2017 met 2% in US dollar.
Aangedreven door de sterke macro-economische fundamentals in de VS, de herstellende vraag van Chinese millennials  en de omzet in de zelfstandig kopende categorie in China zal de vraag naar diamanten juwelen naar verwachting in 2018 versnellen. Als de handelsoorlog tussen de VS en China voortduurt, kan dit echter een negatief effect hebben op de groeivooruitzichten voor de wereldwijde vraag op de korte tot middellange termijn.
Drie belangrijke trends in de sector bepalen de toekomst van de diamantindustrie.
Een van de belangrijkste kansen is de toenemende invloed van digitale technologieŽn.†
Opkomende en volwassen wordende digitale technologieŽn zijn van invloed op alle onderdelen van de waardeketen, waardoor diamantproducenten, midstreamspelers en retailers de efficiŽntie van hun activiteiten kunnen vergroten.†Marketinginspanningen die digitale technologie gebruiken, kunnen ook superieure klantervaringen opleveren.
De tweede trend is de groeiende aanwezigheid van in het lab gekweekte diamanten.
Lab-grown diamanten zijn duidelijk hier om te blijven.†De lancering door de Beers Group van een in een lab gegroeide modewinkelketen Lightbox Jewelry en de uitspraak van de Amerikaanse Federal Trade Commission over diamantterminologie waren belangrijk nieuws in 2018. Lightbox biedt geen indelingsrapporten voor haar producten, omdat daarin wordt vermeld dat er beoordelingsrapporten bestaan als een record van de zeldzaamheid van een diamant en dus de waarde-met producten die in massa kunnen worden geproduceerd volgens een bepaald recept, merkt Lightbox op dat beoordelingsrapporten de consument kunnen verwarren met de waarde van hun in het lab gegroeide stenen.†De effecten op de vraag naar en de prijs van natuurlijke diamanten zijn afhankelijk van de perceptie en voorkeuren van de consument.†Als de natuurlijke diamantindustrie haar stenen kan onderscheiden van in het lab gekweekte diamanten (misschien met het plaatsen van in een lab gegroeide diamanten als mode-sieraden in plaats van luxeartikelen),†zal het effect op de vraag naar natuurlijke diamanten tegen 2030  in waarde tot 5% tot 10% worden beperkt.†Gezien het tempo van de dalende productiekosten en de groothandels- en retailprijzen, verwachten we dat in het laboratorium gegroeide stenen toegankelijk worden voor een breder consumentenpubliek, wat mogelijk de vraag naar diamanten in het algemeen zal doen toenemen.†Op de korte tot middellange termijn zal de groei van in het laboratorium gekweekte diamanten worden beperkt door productiecapaciteit, toegang tot technologie en intellectueel eigendom en beschikbaarheid van financiering.
De derde belangrijke trend is de veranderende voorkeuren van jongere generaties consumenten.†Jongere generaties consumenten zorgen ervoor dat spelers in de industrie hun verkoop- en marketingstrategieŽn heroverwegen.†De categorie zelfaankoopproducten blijft groeien naarmate het millennium en de vrouwelijke koopkracht van Generation Z toeneemt.†Jongere generaties zijn ook meer geneigd om rekening te houden met de meningen van sociale beÔnvloeders, klantbeoordelingen en "likes" bij het nemen van aankoopbeslissingen.†Social media-shopping zal naar verwachting aanzienlijk toenemen als de koopkracht van Gen Z stijgt.†Veel winkeliers zijn al hun stategie aan het aanpassen m.b.t. hoe de verschuivingen in voorkeuren hun aanpak van marketing en activiteiten zullen veranderen.
De langetermijnvooruitzichten voor de diamantmarkt blijven positief.†Naar verwachting zal de hoeveelheid ruwe diamant in volumetermen met 1 tot 1% per jaar negatief zijn.†We verwachten dat de vraag naar natuurlijke ruwe diamanten vlak zal blijven of jaarlijks tot 20% zal stijgen tot 2030 in reŽle termen (2% tot 4% in nominaal), ondersteund door sterke fundamentals in de VS en de aanhoudende groei van de middenklasse in China en India.†Onze vooruitzichten omvatten mogelijke vraagvervanging van in het laboratorium gekweekte diamanten, die wordt geschat op 5% tot 10%.†Het weerspiegelt ook fundamentele vraag- en aanbodfactoren op de lange termijn in plaats van kortetermijnfluctuaties.
Bron: Baine & Co.© en Antwerp World Diamond Centre© - 2018.
TOP
Home125 yearsHistorieNieuwsConsumentLedenWFDBContactLinksArchiefEnglish
NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS  -  NIEUWS
Tot nu toe grootste diamant in Canada gevonden
De Dominion Diamond Corporation heeft in haar sub-arctische mijn "Diavik" gelegegen in de Canadese North-West Territories een diamant gevonden met een gewicht van 552,74 caraat en met de afmetingen 33,74 millimeter bij 54,56 millimeter.
Het is de grootste diamant die tot nu toe in Noord-Amerika is gevonden.
Diavik ligt ongeveer 135 mijl ten zuiden van de poolcirkel en leverde ook de vorige recordhoudende steen ontdekt op het continent, de 187,7-karaats Foxfire-diamant , opgegraven in 2015.
De Foxfire leverde een 37,87-caraat en 36,80-caraat brillant-geslepen peervormige diamant die tijdens de veiling voor $ 1,3 miljoen opbracht.
Dominion zegt dat het de steen niet in zijn ruwe vorm zal verkopen, maar zal samenwerken met meester diamantbewerkers om het uiteindelijke resultaat via een veiling te kunnen verkopen.
Bron: Dominion Diamond Corporation©- 2019 - Bericht en foto.

DeBeers-Van bron naar consument...
lees verder

Grote diamant gevonden in Canada...
Lees verder

De stand van diamant: Rapport Bain & Co. en AWDC 2018...
Lees verder

 

Diamant van bron naar consument

De Beers Group, mega-speler op het gebied van diamantmijnbouw, verwerking en verkoop via (ook) haar eigen kanalen heeft zijn regels versoepeld voor kopers die hun diamanten identificeren als "De Beers"-diamanten verderop in de bevoorradingspijplijn, waardoor een oude naam voor deze nieuwe praktijk wordt teruggebracht.
Nadat klanten en zichthouders* hebben aangedrongen op betere afstemming van vraag en aanbod, dat wil zeggen op de groeiende vraag naar broninformatie en het feit dat ze al naar Russische diamanten kunnen verwijzen en zeggen: "deze zijn van Alrosa"(de grote Russische speler op de markt).
Nu kunnen klanten en zichthouders diamanten die bij De Beers zijn gekocht als "DTC-diamanten" op de markt brengen, zegt David Prager, executive vice president bedrijfsaangelegenheden van het bedrijf.
Zoals velen ongetwijfeld weten, was de DTC of Diamond Trading Co. de naam die voorheen werd gebruikt voor de verkoop- en marketingafdeling van De Beers. De DTC werd opgericht in 1934, maar de naam was een paar jaar geleden met pensioen gegaan toen De Beers Group begon met het hernoemen van al haar activiteiten naar de naam "De Beers". De DTC, b.v., werd De Beers Global Sightholder Sales.
De nieuwe regel wordt binnenkort van kracht en zal worden vergezeld door een nieuwe website ( DTC.com ) die informatie en statistieken over de mijnen van De Beers zal bevatten.
Wat dit betekent voor juweliers aan de andere kant van de supply chain: "Wanneer dit live gaat, zal een retailer kunnen zeggen:" Deze diamanten zijn afkomstig van DTC, ze komen uit Canada, Botswana, Zuid-Afrika of NamibiŽ.Ze zijn ook vrij om aan klanten uit te leggen dat de DTC deel uitmaakt van De Beers. Wat zichthouders en juweliers niet kunnen doen, is echter de naam "De Beers" gebruiken in marketingmateriaal, omdat De Beers Group deze naam wil blijven gebruiken voor haar eigen retail-activiteiten, ook in China.
Een merk moet tegenwoordig een missie hebben, ergens voor staan. Het is ook mede hierom dat De Beers haar naam reserveert voor allerlei activiteiten die een algemeen nut dien in de landen waar zij werkt. Onder andere is dat het Orapa Game Park in Botswana dat door De Beers is gefinancierd en waarvan zij de dagelijkse leiding heeft.
*Zichthouder: Een zichthouder is een bedrijf dat door De Beers wordt uitgenodigd om te bieden op nieuw gevonden ruwe (ongeslepen)diamanten die door De Beers zijn gesorteerd op grootte en kwaliteit. De zichthouder bekleedt een bijzondere positie in de "supply-chain" en verwerkt de diamanten zelf of levert deze door aan derden. -
Bron: National Jeweler©, De Beers Group© en overige bronnen - 23 januari 2019.
TOP TOP